Kniha hostů

Jsme připraveni Vám odpovědět na jakékoliv otázky vztahující se k užívání našich doplňků stravy.

Vyplňte krátký formulář a zašlete nám své dotazy, nebo využijte dotazů předchozích uživatelů, kde můžete také nalézt odpovědi na Vaše otázky.

Vaše dotazy Vám zodpovíme nejpozději do dvou pracovních dnů.

Přidat dotaz   
  • Helena 3.4.2016
    Dobrý den, mohu používat přípravek L-Tryptofan současně s lékem na štítnou žlázu (Letrox 75, 1 x denně)? Děkuji za opověď
    Dobrý den, přípravek L-Tryptofan můžete užívat současně.
  • Petra Švehlová 2.4.2016
    Dobrý den, trpím lehčí psoriatickou revmatitidou, na kterou užívám Salazopyrin. Účinek není stoprocentní, navíc mi lék nedělá úplně dobře na žaludek. Mohl by mi Prodromin pomoci? Dále ještě užívám Letrox (autoimunitní zánět štítné žlázy) a Zodac na sezonní alergii. Moje revmatoložka Prodromin vůbec nezná, takže mi nemohla poskytnout žádnou informaci. Děkuji.
    Dobrý den, ve Vašem případě doporučujeme Prodromin vyzkoušet. Není však u Vašeho onemocnění zaručena míra účinku. Co se týče léků, které užíváte, kombinovat s Prodrominem bezpečně lze.
  • Honza 11.3.2016
    Dobrý den, užíval jsem poslední cca měsíc a půl L-Tryptofan a velmi mi to pomohlo ke zklidnění a kvalitnímu spánku, který se mi po čase opět obnovil. Užíval jsem ze začátku 2 tablety před spaním, poslední tři týdny 1 a plánuji vysadit úplně do ztracena. Nemůže dojít k abstinenčním příznakům? A druhý dotaz: Dočetl jsem se, že při dlouhodobém užívání je třeba zvyšovat dávky. Jak "dlouhé" toto dlouhodobé užívání je? :) Děkuji za odpověď.
    Dobrý den, k abstinenčním příznakům při vysazení přípravku nedochází. Dlouhodobé užívání je míněno v řádu měsíců, kdy je nutno postupem času mírně zvýšit dávku.
  • Štefan Ščasný 10.3.2016
    Dobrý deň, trpím na koxartrozu 4-ho stupňa s osteofytmi vo váhonosnej oblasti,Klb je značne stuhnutý a pri pohybe_niekedy aj v pokoji veľmi bolestivý.Operácia je s ohľadom na cievne problémy /totálny uzáver karotídy a parc.uzávery na DK / pre vysoké riziko nedoporučená.Som tiež diabetik na PAD.Prosím o Váš názor na vhodnosť a predpokladanú účinnosť PRODROMINU. Vopred srdečne ďakujem. Štefan.
    Dobrý den, ve Vašem případě by Prodromin nebyl vhodný. Doporučuji vyzkoušet přípravek DL-PA.
  • Petra 29.2.2016
    Dobrý den, je možné v akutních případech si vzít Xanax když beru L-Tryptofan, Děkuji za odpověď. Petra
    Dobrý den, ano, můžete si Xanax vzít.
  • Jana Krátká 29.2.2016
    Dobrý den, náhodou jsem "narazila" na přípravek PRODROMIN .Mám bolesti kloubů-kolena,drobné kl.na rukách hlavně v klidu-v noci, budím se a bolí mne celé tělo.Téměř nikdy nejsem odpočinutá. Je mi 66 let.Mám potvrzenou osteoporozu až osteopenii skeletu a polyartrotický syndrom (artrosa drobných kloubů). Jednou za půl roku mi lékařka píše Condrosulf 800. Mimo to se léčím více jak 10 let na ulrerosní kolitidu-levostranný tvar s navozením remise-Salofalk 2x denně. Mám přistoupit k užívání Prodrominu,zlepší se můj stav?
    Dobrý den, ano, doporučujeme ve Vašem případě Prodromin užívat.
  • Běla Kandusová 24.2.2016
    Dobrý den, trpím chronickou každodenní migrénou a mám osteoartrózu kloubů na rukách. Byl by pro mě vhodný Prodromin? Děkuji za odpověď.
    Dobrý den, Prodromin doporučuji vyzkoušet, nicméně z Vašeho popisu nedokáži přesně stanovit, zda Vám opravdu pomůže. Prodromin se užívá pro onemocnění způsobená zánětem, což z Vašeho popisu nelze jednoznačně stanovit.
  • Peter Belica 22.2.2016
    Ako je možné objednať prípravky na Slovensko? Ďakujem,PB
    Dobrý den, na Slovensku se můžete obrátit na: ZENOVA Labs., s.r.o. obchodné zastúpenie Brainway Inc. pre SR Pezinská 509/47, 900 21 Svätý Jur, SR www.brainway.sk
  • Miroslava Muchová 18.1.2016
    Dobrý den, Dlouhodobě užívám Cipralex. Dostává mě sice z nejhoršího, ale žádná sláva to není. Chtěla bych zkusit současně i Tryptopfan, ale vím, že mohou nastat nějaké komplikace. Můj lékař však není příznivcem těchto produktů a na můj dotaz , jaké důsledky může mít současné užívání obou přípravků, mi pouze odpověděl, že je nesmysl věřit na účinek potravinových doplňků. Můžete mi prosím objasnit, jaká rizika jsou spojená s případnou kombinací užívání léčiv SSRI a Tryptofanu? Předem děkuji. Miroslava
    Dobrý den, na Váš dotaž bohužel nedokážeme odpovědět, protože z lékařského hlediska není důvod kombinovat některý z léků SSRI s tryptofanem, a pokud to někteří lidé o své vůli zkoušejí není nám známo s jakým výsledkem. V mnoha evropských i mimoevropských zemích je tryptofan registrovaným antidepresívním léčivem a neexistuje žádný rozdíl v kvalitě této látky užité v léku nebo doplňku stravy. Rozdíl spočívá pouze ve způsobu registrace a v dost vyšším dávkování u léků, než u doplňku stravy. Náklady na zpracování tryptofanu jsou mnohem vyšší než náklady na výrobu léků skupiny SSRI, ale v zemích, kde je jako lék registrován, je větším dílem hrazen zdravotními pojišťovnami.
  • Jana Břízová 12.1.2016
    Zakoupila jsem si Prodromin - užívám cca 1 měsíc 4 tbl denně, nyní přejdu na 2 tbl. Mám diagnostikovanou polyneuropatii - pociťuji opravdu zlepšení, nohy nepálí, nebrní. Kromě toho mám psoriatickou artropatii III. st.. především SI kloubů, která mi způsobuje velké bolesti a mnohdy i několikadenní imobilitu. Domnívám se snad správně, že i na toto mi Proromin pomáhá. Byla bych ráda, kdyby účinek byl takový, abych nemusela užívat nesteroidní antirevmatika, která v době ataku jsem si nucena vzít. Dále se chci zeptat na přípravek Rivierin, zda je vhodný i při diabetu. dĚKUJI
    Dobrý den, účinky Palmitoylethanolamidu, aktivní látky přípravku Prodromin, jsou z části známy již dlouhou dobu a v posledních letech byly upřesněny dalšími výzkumy. Je možné předpokládat, že tato aktivní látka může příznivě působit i proti psoriatrické artropatii, bohužel v tomto ohledu nejsou k dispozici žádné konkrétní poznatky. Užívání přípravku Rivierin, při diabetu 2.typu je určitě vhodné. Účinná látka přípravku však může do jisté míry snižovat vstřebatelnost některých léků, a tedy i jejich účinnost, což je dobré mít na zřeteli a snažit se o zachování časového odstupu, ideálně dvou hodin, mezi užitím Rivierinu a léků, což nemusí být vždy realizovatelné.