Co činí přípravek Natto 1000 Premium vyjímečným?

Je to první doplněk stravy na českém trhu obsahující enzym nattokinázu. Tento enzym pomáhá uchovat normální vlastnosti krve i bránit srážlivosti krve. Přípravek byl povprvé uveden na trh již před 12 lety.

Japonský paradox

Obyvatelstvo Japonska se dožívá rekordního věku i když jsou denně vystaveni značnému stresu v honbě za společenským uplatněním a jsou i náruživými kuřáky. Ale téměř každý Japonec má ke snídani tradiční sýr natto, vyráběný z kvašeného sójového mléka.

V roce 1980 vědec Hiroyki Sumi, provedl chemickou analýzu sýra natto a objevil v něm hojně  obsažený a dosud neznámý enzym, který nazval nattokináza. Následně se svým týmem provedl řadu výzkumných testů, aby zjistil, jak tento enzym působí v lidském těle.  Výsledkem bylo zjištění, že enzym brání nadměrnému srážení krve a že rozpouští i čerstvě vzniklé sraženiny. 

K nadměrné srážlivosti krve dochází z více příčin a v důsledku tohoto stavu hrozí riziko vzniku sraženin, jež neplní svou vlastní funkci, to je zabránit úniku krve poraněnou cévou. Naše tělo je od přírody naprogramováno k pohybové aktivitě a pokud mu dostatečný pohyb dlouhodobě schází, srážlivost krve se začíná zvyšovat. Proto také lidé dlouho upoutaní na lůžko dostávají léky na snížení srážlivosti. Srážlivost krve se ale též plynule zvyšuje s věkem, do jisté míry i proto, že je v seniorském věku málokdo pohybově aktivní. I relativně krátkodobé omezení pohybu, zejména pokud k němu dochází opakovaně, může srážlivost krve ovlivnit. Příkladem mohou být mezikontinentální lety nebo mnohahodinové cesty vozem, v neposlední řadě i důsledně sedavý způsob života, kouření nebo užívání antikoncepce.

 

 

zpět